KRAMI logotyp, länk till
startsidan

Krami Malmö

Under Covid-19 har Krami Malmö förändrade rutiner. Ring 040 – 34 00 40 för att få mer information om hur du kan ansöka till Krami.

 

Krami hjälper dig att hitta tillbaka

 

Har du en anknytning till missbruk och/eller kriminalitet?

Krami riktar sig till dig som är 18 år eller äldre. Kravet för att delta är att du har en vilja till livsförändring som innebär att säga nej till kriminalitet och missbruk. Målet är att du ska finna, få och framför allt behålla ett arbete och bli självförsörjande. Det är därför viktigt att du har ordnat eventuell barnomsorg samt har ett boende.

 

På Krami finns medarbetare från Kriminalvården, Arbetsförmedlingen och Malmö stad som gemensamt arbetar för att stötta dig i din väg ut på arbetsmarknaden.

 

VÄGEN TILL ARBETE ELLER UTBILDNING

Krami startar med vägledning, både individuellt och i grupp, för att förbereda dig för att komma ut på arbetsmarknaden. Där får du en ökad förståelse om dina kunskaper och erfarenheter i relation till yrken, utbildningar och arbetsmarknad. Krami kan alltså stötta även dig som vill studera.

Om du väljer att fokusera på arbete får du vanligtvis praktisera efter vägledningen. Syftet med praktiken är att du ska få möjlighet att visa för en arbetsgivare att du är anställningsbar så att praktiken så snart som möjligt leder till en anställning. Om du följer din handlingsplan garanterar Krami dig ett arbete.

Under praktiken och anställningen kommer Krami fortsätta stötta dig genom att ha tät kontakt med både dig och din arbetsgivare. Även du som studerar kan vara fortsatt inskriven för att få stöd i att fullfölja dina studier.

Dessutom kan du om du själv vill delta i sociala aktiviteter på kvällstid och helger.

För mer information är Du välkommen att kontakta oss på 040- 34 00 40.